Краснолуцька громада
Полтавська область, Миргородський район

Новини

Дата: від до Скинути

Продовжити термін зберігання номерних знаків можна онлайн

Продовжити термін зберігання номерних знаків можна онлайн

Для громадян, які після продажу автомобіля хочуть перезакріпити свої номерні знаки за майбутньою автівкою чи транспортним засобом чоловіка/дружини, доньки, сина чи батьків, діє зручна послуга відповідального зберігання номерних знаків у сервісних центрах МВС. Вартість одного дня зберігання – 10,80 грн., а з 12 січня 2023 року з’явилася можливість сплачувати за послугу онлайн, таким чином подовжуючи термін зберігання без візиту до сервісного центру.

12:00 15.02.2023

Призначення належного користувача: штрафи за порушення ПДР має сплачувати водій, а не власник автівки

Призначення належного користувача: штрафи за порушення ПДР має сплачувати водій, а не власник автівки

Якщо вашою автівкою користується інша людина, варто призначити належного користувача. Адже, в такому випадку, штрафи за порушення правил дорожнього руху отримуватиме саме водій, який перебував за кермом транспортного засобу, а не фактичний власник автомобіля, розповів начальник територіального сервісного центру МВС у місті Гадяч Анатолій Танчик.

11:59 15.02.2023

Сервісні центри МВС Полтавщини вкотре привезли допомогу для військовослужбовців

Сервісні центри МВС Полтавщини вкотре привезли допомогу для військовослужбовців

9 лютого співробітники сервісних центрів МВС в Полтавській області передали нашим захисникам чергову партію допомоги. На запит військовослужбовців 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила, придбали:

08:43 13.02.2023

Звіт про результати проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць і провулків Краснолуцької  територіальної громади

Звіт про результати проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць і провулків Краснолуцької територіальної громади

Підведені підсумки громадського обговорення щодо перейменування вулиць і провулків у Краснолуцькій територіальній  громаді, яке було розпочато 7 листопада 2022 року з метою з’ясування громадської думки та залучення представників громадськості до розгляду пропозицій з цього питання.  Організатор громадського обговорення – комісія з найменування та перейменування вулиць, провулків, площ, парків, скверів та інших об’єктів розташованих на території Краснолуцької територіальної громади.   Робочою групою з перейменування вулиць та провулків Краснолуцької територіальної громади було визначено 19 вулиць та 3 провулків, пов’язаних з країною-агресором чи історією російської імперії та СРСР,  назви яких підлягають перейменуванню.   Громадське обговорення тривало два місяці. За цей період 116 мешканеців взяли участь в обговоренні зазначеного питання та надали свої пропозиції (зауваження) шляхом звернень, пропозицій, анкетувань у письмовій формі.   Відповідно до чинного законодавства України рішення щодо перейменування вулиць і провулків у  Краснолуцькій територіальній громаді буде прийняте депутатами сільської ради з урахуванням громадської думки.   Надаємо узагальнений аналіз пропозицій (зауважень), що надійшли під час проведення громадського обговорення з питання перейменування вулиць та провулків Краснолуцької територіальної громади.

10:19 10.02.2023

Переваги офіційного працевлаштування!

Переваги офіційного працевлаштування!

Конституцією України визначено, що кожен громадянин має право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає або на яку вільно погоджується. Загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням гарантований соціальний захист громадян за рахунок страхових внесків (з 01.01.2011 - єдиного соціального внеску).

09:04 09.02.2023

В Україні остаточно заборонили тонкі поліетиленові пакети

В Україні остаточно заборонили тонкі поліетиленові пакети

01 січня 2023 року у повному обсязі набув чинності Закон України «Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України» від 01.06.2021 № 1489-ІХ, що запроваджує механізми стимулювання розвитку виробництва біорозчинних пластикових пакетів та забороняє розповсюджувати тонкі й надтонкі поліетиленові пакети (так звані "маєчки" та інші маленькі) товщиною до 50 мкм. Ці пакети заборонені навіть у якості первинного пакування для сипучих продуктів, риби та м’яса на платній основі.

08:41 09.02.2023

Харчування в школах та дитсадках: що потрібно знати батькам  !

Харчування в школах та дитсадках: що потрібно знати батькам !

В Україні активно запроваджується система контролю безпеки харчування НАССР, яка передбачає контроль за якістю продуктів на всіх етапах їх виробництва.  Впровадження системи НАССР – це важливий інструмент для контролю безпеки харчування дітей поза домом. На відміну від дорослих, у них немає вибору, де харчуватися і як харчуватися, тому, адміністрація цих установ зобов’язана у відповідності до законодавства розробити, впровадити і постійно підтримувати принципи системи HACCP, що за умови відповідального підходу дасть можливість домогтися наступних позитивних моментів: – в обов’язковому порядку контролюється сировина, що поставляється; – здійснюється жорсткий, перевірений на ефективність, контроль за умовами її приготування в частині дотримання вимог санітарії та гігієни, а це і якісна та достатня дезінфекція інвентарю, приміщення їдальні і кухні; і дотримання персоналом особистої гігієни; належне та швидке прибирання відходів і сміття; відсутність шкідників; жорсткий контроль за виробниками та постачальниками. Сюди, також, входять вимоги, яким повинні відповідати наявні в харчоблоці посуд, кухонний інвентар і обладнання; вимоги, які пред’являються до інгредієнтів, кулінарних виробів і харчових продуктів на етапах споживання та зберігання; вимоги, які регламентують безпеку на етапах приготування їжі (за видами харчової продукції); оцінка ризиків на усіх етапах, починаючи від вибору постачальника до видачі їжі дітям, алгоритм дії при надходженні скарг, виявленні небезпек, відхилень фактичних параметрів від встановлених. Комплекс цих заходів допомагає звернути увагу як на значні небезпеки, так і на ті, які, на перший погляд, незначні та малоймовірні, і, як результат, захистити дитину від інфекцій, харчових отруєнь та алергічних захворювань. Системи HACCP – це «живий» механізм, який постійно удосконалюється шляхом виявлення слабких місць та вжиття заходів, які усувають небезпеки, або контролюють ймовірність їх виникнення належним чином. Вимоги до організації харчування у закладах освіти віднесені до встановлених ст. 20 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» умов навчання та виховання, регламентовані як і для кожного оператора ринку обігу харчових продуктів Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Норми харчування згідно принципів фізіологічної повноцінності та збалансованості раціону залежно від віку дітей визначені Постановою Кабінету Міністрів України № 1591, галузевими наказами та інструкціями Міністерств освіти та охорони здоров’я, санітарними регламентами. Зокрема, передбачено заборону використання у харчуванні дітей продуктів, що містять синтетичні барвники, ароматизатори, підсолоджувачі, підсилювачі смаку, консерванти. Серед переліку готових страв також є певні заборони як з точки зору безпечності – які стосуються продукції підвищеного ризику виникнення інфекційних хвороб, так і якості. Серед сучасних вимог, які потребують оновлення на законодавчому рівні, необхідність розробки дієтичних рецептур для дітей з особливими потребами (з непереносимістю глютену, лактози, з наявністю алергічних реакцій). З цією метою зокрема запроваджені вимоги щодо маркування харчової продукції. Можливостей для перевірки можна назвати декілька. Зокрема, постачальнику надаються виробниками супровідні документи, які засвідчують якість та безпеку продукції, де міститься необхідна інформація. Можливим є ознайомлення з результатами виробничого контролю продукції, який здійснюється підприємствами виробниками. Нарешті, існує постійна можливість дослідити харчові продукти за показниками якості та безпечності в акредитованих лабораторіях. Які найчастіші порушення у харчуванні учнів? Яку відповідальність несуть постачальники та адміністрація закладів за виявлені порушення? Серед найпоширеніших порушень, які виявляються при здійсненні заходів державного нагляду слід відзначити недотримання санітарно-гігієнічного і протиепідемічного режиму на харчоблоках та вимог особистої гігієни працівниками, недотримання правил поводження з харчовими продуктами на харчоблоці; порушення поточності технологічного процесу та технології приготування страв, недотримання температурних умов зберігання готових страв; зношеність технологічного обладнання та посуду, недотримання вимог щодо поточних дезінфекційних заходів , недбале відношення до проведення профілактичних та поточних заходів з миття та дезінфекції, неякісне прибирання та миття технологічного обладнання та столового посуду,  недотримання гігієнічних вимог транспортування, зберігання та використання продуктів в закладах харчування. . Їх наявність становить реальну загрозу виникнення серед дітей організованих колективів спалахів інфекційних захворювань.  Що робити і куди звертатися батькам, учням та адміністрації закладів, якщо виникли сумніви у якості продуктів? Батьки мають право зайти у шкільну їдальню і поцікавитися, що їсть дитина. Чи усі страви, вказані в меню, є на дитячій тарілці згідно її вікової групи? Батьки можуть також перевірити, чи немає серед продукції, яка реалізується у буфеті школи, забороненої. Завітавши у їдальню закладу освіти, радимо батькам звернути увагу на зовнішній вигляд працівників: вони мають бути у спецодязі, з підібраним волоссям і заправленим під ковпак чи косинку. На роботу до їдальні допускаються працівники, які мають дані про проходження медичного огляду та особову медичну книжку (ОМК). Батьки у їдальні закладу освіти можуть перевірити температуру страв, що видаються дітям; чистоту їдальні та посуду, в якому подають їжу, зважити порцію. Задля здійснення контролю за організацією харчування, роботою харчоблоку, постачанням продуктів харчування – батьки можуть також створити комісію з організації харчування та брати участь у бракеражній комісії, яка здійснює щоденний контроль за інгредієнтами, які надходять для приготування харчових продуктів та якістю готових страв. Батьки, також, можуть делегувати представника батьківської громади для перевірки харчоблоку, щоб він з’ясував, у якому стані і як зберігаються та готуються продукти. Для цього щоправда представнику доведеться пройти медичний огляд та мати одноразовий спецодяг (халат, ковпак, рукавички та змінне взуття чи бахили). Зовнішній контроль за організацією харчування учнів здійснюють: територіальні органи Держпродспоживслужби; органи виконавчої влади та місцевого самоврядування; органи управління освітою. До речі останні можуть значною мірою убезпечити себе від недобросовісного постачальника та мінімізувати ймовірність використання неякісної та небезпечної сировини, прописавши вичерпні вимоги до харчових продуктів та умов їх обігу, визначених законодавством, у процедурах публічних закупівель харчових продуктів та послуг з організації харчування дітей.

13:35 03.02.2023

Пам’ятка споживачу "Якщо Ваші права порушено"

Пам’ятка споживачу "Якщо Ваші права порушено"

Згідно ст. 8 Закону України «Про захист прав споживачів» (далі – Закон), у разі виявлення протягом встановленого гарантійного строку недоліків придбаного, споживач, в порядку та й строки, що встановлені законодавством, має право вимагати:

16:34 30.01.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь