A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснолуцька громада
Полтавська область, Миргородський район

Призначення належного користувача: штрафи за порушення ПДР має сплачувати водій, а не власник автівки

Дата: 15.02.2023 11:59
Кількість переглядів: 564

Якщо вашою автівкою користується інша людина, варто призначити належного користувача. Адже, в такому випадку, штрафи за порушення правил дорожнього руху отримуватиме саме водій, який перебував за кермом транспортного засобу, а не фактичний власник автомобіля, розповів начальник територіального сервісного центру МВС у місті Гадяч Анатолій Танчик.

Призначити належного користувача можна як безпосередньо в сервісному центрі МВС, так і онлайн – через Електронний кабінет водія чи застосунок Дія. До речі, торік онлайн послугою скористалися понад 97 000 разів.

Щоб стати належним користувачем, потрібно мати дійсне посвідчення водія відповідної категорії, а щоб призначити належного користувача – свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. В Електронному кабінеті водія можна скористатися комп’ютерами чи смартфонами, в Дії – смартфонами, щоб відсканувати QR-код.

Як пояснив Анатолій Танчик, онлайн послуга доступна лише для фізичних осіб, юридичним особам потрібно звертатися в сервісний центр МВС. Онлайн заявки обробляють автоматично, це займає до 5 хвилин часу, після чого в Електронному кабінеті водія, якого призначили належним користувачем, та в його застосунку Дія серед документів з’являється свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

На один автомобіль можна призначити лише одного належного користувача. Власник автівки обирає термін, протягом якого діятиме призначення – від одного дня до кількох років – після якого воно автоматично скасується. Також призначення можна скасувати в Електронному кабінеті водія чи в сервісному центрі МВС.

Анатолій Танчик наголосив, що належний користувач отримує право лише користуватися транспортним засобом, але не продавати його замість власника.   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь