Краснолуцька громада
Полтавська область, Миргородський район

Які електронні документи з Дії можна пред’явити в сервісних центрах МВС Полтавщини

Дата: 17.07.2024 13:40
Кількість переглядів: 39

Фото без опису

Цифровізація держави триває. Україна перша країна світу, де можна використовувати лише електронне посвідчення водія та електронне свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу без пластику. А отримати послуги в низці державних установ можна, надавши електронні документи у застосунку Дія.

Уявіть ситуацію, ви взяли талон на перереєстрацію авто, і вже по дорозі до сервісного центру МВС розумієте, що забули вдома паспорт. Без паніки. Якщо у вас паспорт громадянина України у форматі ID-картки, ви можете показати його нашому адміністратору в електронному варіанті у застосунку Дія.

При обміні посвідчення водія не обов’язково мати з собою фізичний  паспорт громадянина України у форматі ID-картки або паспорт для виїзду за кордон. Достатньо мати ці документи у Дії. Коментар надала заступник начальника регіонального сервісного центру ГСЦ МВС у Харківській, Полтавській та Сумській областях Ірина Пархоменко.

Також у сервісному центрі МВС при отриманні послуги можна показати витяг про місце реєстрації проживання або довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи в електронній формі в застосунку Дія.

Звертаємо вашу увагу, що деякі послуги надаються лише при наявності фізичних документів, а не електронних. До прикладу, для обміну посвідчення водія потрібен пластиковий бланк старого посвідчення. Оскільки при обміні, документ здається в архів. Якщо водійське посвідчення було загублене чи викрадене, у такому випадку надається послуга відновлення посвідчення водія, а не обмін. Тобто надавати електронний варіант документу не потрібно. Виключенням є наявність електронного посвідчення водія (е-посвідчення). Його обмін здійснюється при пред’явленні документа у застосунку Дія.

Для реєстраційних дій теж потрібен пластиковий бланк свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу. Приміром, якщо документ був загублений, а власник хоче продати автівку, то у такому випадку потрібно відновити пластикове свідоцтво і лише тоді перереєстровувати авто. При перереєстрації машини надати адміністратору документ з Дії можуть власники лише електронних свідоцтв (е-свідоцтв) про реєстрацію транспортних засобів, у яких не передбачено наявність пластика.     

Нагадуємо, е-посвідченням водія та е-свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу можна користуватися на всій території України. Фізичних пластикових відповідників цих дійсних документів можна і не мати. А от міжнародне законодавство у сфері дорожнього руху поки не регулює використання цифрових документів. Тому для поїздки за кордон вам потрібно буде мати пластиковий аналог посвідчення водія та/чи свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу. Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінках Головного сервісного центру МВС в Фейсбук та Інстаграм. Відповіді на найпоширеніші питання та корисну інформацію черпайте на сайті.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь