A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснолуцька громада
Полтавська область, Миргородський район

Міграційна служба Полтавщини роз'яснює: як забрати замовлені документи у підрозділі міграційної служби, перебуваючи закордоном

Дата: 08.03.2024 10:22
Кількість переглядів: 45

 

Якщо ви перебуваєте за кордоном й не встигли своєчасно отримати замовлений у підрозділі Державної міграційної служби закордонний паспорт чи ID-картку, то забрати ці документи можливо через закордонні дипломатичні установи України.

Наразі працює механізм пересилання паспортів від одного територіального підрозділу міграційної служби до будь-якого в іншому регіоні України, а також через МЗС України до закордонних дипломатичних установ і розміщених за кордоном представництв Центру обслуговування громадян «Паспортний сервіс».

Щоботримати за кордоном паспортний документ, слідзвернутися до закордонноїдипломатичної установи України з заявою про отримання у країніперебування закордонного паспорта або ID-картки. Заявамає бути адресована тому територіальномупідрозділу ДМС в Україні, в якому цей документ оформлювався.

До речі, за заявоюгромадян, у минуломуроціміграційною службою Полтавщини переслано понад 1000 паспортних документів у різнірегіони України та закордон.

Треба врахувати, що отриманнядоставленого до дипломатичної установи документа здійснюєтьсявиключно за умовиособистоїприсутностізаявникаабойого законного представника (для дітейвіком до 16 років). Доставка документа до установи здійснюєтьсязасобамидипломатичноїпошти та складаєвід 3-х місяців.

Нагадуємо, відстежувати готовність паспорта можна через онлайн-сервіс Державної міграційної служби України "Перевірка стану оформлення документів" https://dmsu.gov.ua/services/docstate.html

Для зручності громадян в Управлінні працює телефон «гарячої лінії» (0532)608969, офіційна сторінка Міграційної служби Полтавської області у соціальній мережі Фейсбукhttps://www.facebook.com/udmspl/, за якими можна отримати актуальні консультації.

УДМС у Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь