A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснолуцька громада
Полтавська область, Миргородський район

Торгівельна діяльність підприємців на ринках під контролем податківців Полтавщини

Дата: 24.01.2024 10:37
Кількість переглядів: 26

Фото без опису

Працівниками відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС в Полтавській області було проведено фактичну перевірку суб’єкта господарювання – фізичної особи-підприємця, який здійснює торгівлю технічно складними побутовими товарами на території Центрального ринку м. Полтави.

Так, у ході проведення фактичної перевірки об’єкту торгівлі встановлено, що підприємець здійснював реалізацію товарів за готівкові кошти без використання реєстратора розрахункових операцій чи програмного реєстратора розрахункових операцій, а також здійснював реалізацію товарів, які не обліковані у встановленому порядку. Також суб’єкт господарювання не надав документи, які підтверджують облік та походження товарів, що знаходяться в місці продажу.

Слід зазначити, що підприємець належним чином зареєстрував реєстратор розрахункових операцій ще в січні 2022 року, але фактично при продажу товарів його не використовував, приховуючи та мінімізуючи обсяги розрахункових операцій.

За порушення Закону України від 06.07.1995 №265/95-ВР                                  «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» до суб’єкта господарювання будуть застосовані штрафні (фінансові) санкції орієнтовною сумою 238,5 тис. гривень.   За порушення порядку проведення розрахунків на винну особу складено протокол про адміністративне правопорушення за статтею 1551 КУпАП, який скеровано для розгляду до суду.

Головне управління ДПС у Полтавській області вкотре наголошує на безумовному дотриманні вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» при здійсненні готівкових розрахунків за продані товари (послуги).

                                                      Головне управління ДПС у Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь