A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснолуцька громада
Полтавська область, Миргородський район

Відтепер перереєструвати автомобіль можна без експертного дослідження

Дата: 26.06.2023 08:45
Кількість переглядів: 397

З 15 червня для реєстрації/перереєстрації транспортних засобів більше не потрібно проходити експертне дослідження. Ці зміни передбачені постановою Кабінету міністрів України № 599.

Експертне дослідження залишається обов’язковим лише для першої реєстрації на території України вживаного транспортного засобу, ввезеного з-за кордону, пояснив начальник миргородського сервісного центру МВС Володимир Кальченко.

Таким чином, процедура купівлі-продажу стала ще зручнішою й для неї потрібно лише зареєструватися в електронну чергу та звернутися з пакетом документів до будь-якого сервісного центру МВС, який надає послуги з реєстрації та перереєстрації транспортних засобів.

Разом з тим, за бажанням продавця можна провести експертне дослідження транспортного засобу і реєстраційних документів до нього. За результатом дослідження клієнт отримає відповідний висновок.

Володимир Кальченко пояснив, що експертне дослідження проводиться Експертною службою МВС або іншими державними спеціалізованими установами, що проводять судово-експертну діяльність і які мають кваліфікацію судового експерта з правом проведення досліджень за відповідними експертними спеціальностями з метою визначення справжності ідентифікаційних номерів транспортного засобу і реєстраційних документів (виявлення фактів знищення, підроблення або зміни номерів вузлів та агрегатів транспортних засобів, підроблення реєстраційних документів, що їх супроводжують). Дослідження включає огляд транспортного засобу та звірку інформації щодо нього, внесеної до реєстраційних документів.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь