Краснолуцька громада
Полтавська область, Миргородський район

Як обміняти посвідчення водія за кордоном

Дата: 27.02.2023 08:32
Кількість переглядів: 483

Зважаючи на те, що багато українців були змушені покинути домівки або взагалі виїхати за кордон, дуже важливою є можливість скористатися державними послугами онлайн або в інших країнах. Однією з найпопулярніших послуг сервісного центру МВС залишається обмін посвідчення водія. Тож зараз активно ведеться робота над впровадженням такої можливості в інших країнах.

Як розповів начальник сервісного центру МВС у Гадячі Анатолій Танчик, українське посвідчення водія вже можна обміняти в чотирьох містах Польщі: Кракові, Гданську, Вроцлаві та Варшаві. Крім того, до польського законодавства внесли зміни, згідно з якими посвідчення водія, видане в Україні, вважається дійсним на території Польщі до 31 грудня 2023 року, навіть якщо термін дії документа закінчився. Це стосується всіх громадян України, які легально перебувають в Польщі, зокрема й тих, хто приїхав до 24 лютого 2022 року.

За словами Анатолія Танчика, вже наступного тижня обміняти українське посвідчення водія можна буде в Словаччині та Чехії.

Також незабаром ця послуга з’явиться в Стамбулі, Берліні, Валенсії та Мадриді. А вже зараз громадяни України, які переїхали до Туреччини на тимчасове або постійне проживання, можуть обміняти українське посвідчення водія на турецьке без складання іспитів. Так само й громадяни Туреччини можуть в Україні без іспитів обміняти своє посвідчення водія на українське.

Такі ж угоди про взаємне визнання та обмін національних посвідчень водія Україна уклала з Італією, Іспанією та Об’єднаними Арабськими Еміратами.

Щоб обміняти посвідчення водія за такою процедурою, особі потрібно звернутися з документами до уповноваженого органу видачі посвідчень водія, зачекати розгляду запиту до України через посольство чи консульство й отримати документ країни, в якій вона перебуває.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь