A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснолуцька громада
Полтавська область, Миргородський район

Рекомендації щодо інформування внутрішньо переміщених осіб стосовної їх можливостей на отримання пільг, гарантій, компенсацій, міжнародної підтримки тощо

Дата: 25.07.2022 14:08
Кількість переглядів: 544

  1. Створення або оптимізація інструментарію та каналів зв’язку для розповсюдження інформації.
    1. Удосконалення інформаційного простору в мережі Інтернет. Заходи передбачають створення окремої інформаційної сторінки/розділу на офіційних сайтах органів місцевого самоврядування та, за наявності, установ сфери соціального захисту/надавачів соціальних послуг.

Наприклад: на головній сторінці сайту створити окрему контекстну вкладку «Інформація для ВПО», в якій будуть передбачені змістовні розділи:

  • «Новини»звисвітленням подій та планових заходів для внутрішньо/переміщених осіб; актуальної інформації щодо процедурних змін з оформлення документів, порядку призначення соціальних допомог, дат проведення виплат, можливостей отримання гуманітарної допомоги чи подання заявки на міжнародну підтримку;
  • «Інфовісники», куди статично відвантажуються інформаційно графічні матеріали, інфобюлетні, брошури та презентації щодо актуальної ключової інформації у сфері соціального захисту. Наприклад: пам’ятка ВПО, як отримати допомогу на проживання; допомога ВПО – покроковий план;
  • «Ключові контакти», розмістити максимальну кількість контактів установ та організацій, які надаютьконсультаціїз питань соціального захисту на рівні області та громади. Доречними будуть контакти територіальних центрів соціального обслуговування та центрів соціальних послуг громади, канали отриманняпсихологічної допомоги, телефони «гарячих ліній», громадських організацій, які опікуються питаннями ВПО на території громади тощо.
    1. Розповсюдження інформації у соціальних мережах, як оперативний спосіб оповіщення мешканців. Створити сторінки в найбільш популярних соціальних мережах (Facebook, Telegram, Instagram тощо) та забезпечувати оперативне висвітлення ключової інформації щодо питань соціального захисту. До всіх новин додавати пошукові хештеги#ВПО, #ВПОдопомога, #ВПОвиплати тощо, що забезпечить більше проникнення та охоплення аудиторії.

Сприяти в розповсюджені важливої інформації на сторінках місцевих пабліків/груп в соціальних мережах шляхом репосту новин зі офіційних сторінок міністерств, обласних установ соціального захисту, територіальної громади, закладів соціального захисту громади тощо.

1.3. Поглибити співпрацю з місцевими друкованими ЗМІ та розглянути можливість створення тематичних рубрик/колонок газет «До уваги ВПО» з метою інформаційного охоплення мешканців громади з числа ВПО, які не користуються або не мають доступу до електронних ресурсів.

1.4. В місцях компактного проживання ВПО передбачити окремі інформаційні дошки. Забезпечувати систематичне оновлення даних та відомостей щодо актуальних змін в питаннях соціального захисту, розміщувати інформаційні бюлетні та оголошення щодо важливих подій тощо. Розміщувати контактну інформацію ключових установ та організацій, що діють на території області та громади, до сфери повноважень яких входять питання соціального захисту та внутрішньо переміщених осіб.

 

  1. Створення власних інформаційно довідкових матеріалів та використовувати наявні.

З метою проведенняефективної роз’яснювальної та інформаційної кампанії органами соціального захисту розроблено ряд довідкових матеріалів та інформаційних вісників, які доступні на офіційних сайтах та сторінках в соціальних мережах.

Зокрема, в Полтавській області використовуються:

  • Інфобюлетень «Допомога ВПО на проживання» Мінсоцполітики;
  • Інформаційний лист «Допомога ВПО» Департаменту соцзахисту Полтавської ОВА;
  • Інфовісник «Покроковий механізм взяття на облік внутрішньо переміщених осіб» Департаменту соцзахисту Полтавської ОВА;
  • Пам’ятка «Як отримати допомогу на проживання»Департаменту соцзахисту Полтавської ОВА;
  • Інфовісник «єДопомога для ВПО від міжнародних організацій» Департаменту соцзахисту Полтавської ОВА;
  • Дайджест #Соціальний_захист.

та інші інформаційні повідомлення щодо виплат соціальних допомог, які супроводжуються наочними матеріалами.

Зазначені матеріали розповсюджено через офіційні інтернет ресурси Полтавської обласної військової адміністрації, Департаменту соціального захисту населення, громад області та органів надання соціальних послуг. 

Рекомендовано органам місцевого самоврядування області забезпечувати подальшу розповсюдження таких матеріалів, через наявні канали зв’язку, а також розробляти свої вісники, пам’ятки та бюлетні, які стануть в нагоді в повсякденній роботі (розміщувати на інформаційних дошках в місцях компактного проживання ВПО, в установах соціального захисту, громадських закладах масового відвідування мешканцями громади тощо).

 


Фото без описуФото без описуhttps://rada.info/upload/users_files/21051102/a0d0ab3169644f198ca399ecce86d764.pdf


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь