Краснолуцька громада
Полтавська область, Миргородський район

Управління Держпраці у Полтавській області інформує, щодо працівників, яких залучили до трудової повинності або суспільно корисних робіт.

Дата: 15.03.2022 10:50
Кількість переглядів: 595

Отже, під час діївоєнного стану можутьзапровадититрудовуповинність для працездатнихосіб, не залучених до роботи в обороннійсфері та сферізабезпеченняжиттєдіяльностінаселення і не заброньованих за підприємствами, установами та організаціями на періоддіївоєнного стану. Таких осібзалучають:

до робіт, щомаютьоборонний характер;

ліквідаціїнаслідківнадзвичайнихситуацій, яківиникливперіоддіївоєнного стану.

Працівниківзалучають до суспільнокориснихробіт, щовиконують для задоволення потреб ЗСУ, іншихвійськовихформувань, правоохороннихорганів і сил цивільногозахисту, забезпеченняфункціонуваннянаціональноїекономіки та системизабезпеченняжиттєдіяльностінаселення (п. 2 ч. 1 ст. 8 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» від 12.05.2015 № 389-VIII; далі — Закон № 389).

Якщопрацівникповідомив, щойого залучили до суспільнокориснихробіт, видайте наказ про збереження за працівникомробочогомісцяабо посади (п. 2 ч. 1 ст. 8 Закону № 389). Підстава — рішеннямісцевого органу владиабо органу місцевогосамоврядування. Всірішенняоприлюднюють на офіційний сайтах органіввлади та органівмісцевогосамоврядування.

Порядок залученняпрацездатнихосіб до суспільнокориснихробіт в умовахвоєнного стану затвердженийпостановою КМУ від 13.07.2011 № 753 (далі — Порядок № 753).

Підставоюзалучити до суспільнокориснихробіт є рішеннявійськовогокомандування разом:

з РМ АРК;

місцевими органами виконавчоївлади;

органами місцевогосамоврядування

Підстава — пункт 4 Порядку № 753.

На час суспільнокориснихробіт з працівникомукладаютьстроковийтрудовийдоговір (п. 5 Порядку № 753).

До суспільнокориснихробіт заборонено залучати:

малолітніхдітей; вагітних у разі, коли виконання таких робітможе негативно вплинути на стан їхздоров’я; дітейвікомвід 14 до 15 років;

жінок, якімаютьдітейвіком до трьохроків.

Підстава — пункт 6 Порядку № 753.

Працівникамфункціонуючих в умовахвоєнного стану підприємств за виконаннясуспільнокориснихробітзабезпечують оплату відповідно до умов оплати праці, встановлених за професією (посадою), на яку їхзараховано. Розміртакої оплати не може бути нижчимвідрозмірусередньоїзарплати за основниммісцемроботи. Іншимпрацездатним особам за виконаннясуспільнокориснихробітзабезпечують оплату відповідно до умов оплати праці, встановлених за професією (посадою), на яку їхзараховано. Розміртакої оплати у разівиконаннянормипраці не може бути нижчимвідрозмірумінімальноїзарплати, встановленого на дату їїнарахування (п. 10 Порядку № 753)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь