A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснолуцька громада
Полтавська область, Миргородський район

У березні в новій полтавській «Акварені» проведуть перші змагання з плавання

Дата: 31.01.2022 08:42
Кількість переглядів: 304

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуНовий спорткомплекс «Акварена» в Полтаві, збудований за програмою Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво», став одним із найбільших спортивних об’єктів області. За площею вся будівля розміром із футбольне поле – понад 7,8 тис.метрів квадратних. У ній уже в березні планують провести перші змагання з плавання. Про це 28 січня розповів т.в.оголови Полтавської ОДА Дмитро Лунін під час підбиття підсумків реалізації в 2021 році програми «Велике будівництво» в Україні й на Полтавщині.

«Понад 10 років «басейн на Петра Юрченка», як раніше називали цю будівлю, був класичним полтавським довгобудом. Програма Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» дала йому шанс на життя. Менше року знадобилося, щоб повністю завершити роботи, – розповів Дмитро Лунін. – Це перший об’єкт олімпійського зразка, збудований за тридцять років незалежності України, і збудований він саме в Полтаві».

В одній споруді є басейни для плавання: основний на вісім доріжок, довжиною 50 метрів та 25-метровий тренувальний басейн на три доріжки. Також є спортивний зал, кімнати відпочинку, тренерські приміщення та SPA-зони. 

«Ми вже подали документи на введення спорткомплексу в експлуатацію, а на найближчій сесії будівлю має взяти на баланс обласна рада, – зауважив Дмитро Лунін. – На початку березня плануємо провести в «Акварені» чемпіонат області з плавання, а наприкінці – чемпіонат України з плавання серед юнаків».

Очільник області додав, що в «Акварені» зможуть тренуватися плавці, спортсмени з водного поло, синхронного й артистичного плавання, триатлону, веслувальники, борці та боксери.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь