A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснолуцька громада
Полтавська область, Миргородський район

Зміни до Порядку повідомлення територіальних органів Державної податкової службипро прийняття працівника на роботу

Дата: 17.01.2022 16:32
Кількість переглядів: 273

Уряд постановою КМУ від 28 грудня 2021 року № 1392 внісзміни до порядку повідомлення ДПС та їїтериторіальним органам про прийняттяпрацівникана роботу, затверджений постановоюКабмінувід 17 червня 2015 року № 413. Постанова набулачинності 5 січня 2022 року. Зокрема, у новійредакціївикладена форма Повідомлення про прийняттяпрацівника на роботу, щоміститься в додатку до постанови № 413 (далі – Повідомлення).

Тепер у ційформіміститьсяще одна – четвертакатегоріяосіб, про прийняття на роботу якихроботодавецьзобов’язаний буде сповіститиоргани ДПС у день прийому. Мова про працівників, працевлаштованих на підставіцивільно-правовихдоговорів.

Також документом встановлено, щоповідомлення про прийняттяпрацівника на роботу подаєтьсявласникомпідприємства, установи, організаціїабоуповноваженим ним органом (особою) чифізичною особою (крімповідомлення про прийняття на роботу члена виконавчого органу господарськоготовариства, керівникапідприємства, установи, організації) до територіальнихорганівДержавноїподатковоїслужби за формою згідно з додатком до початку роботипрацівниказасобамиелектронногозв'язку з використаннямелектронногопідписувідповідальнихосіб, щобазується на кваліфікованомусертифікатіелектронногопідпису, відповідно до вимогзаконодавства у сферіелектронногодокументообігу.

          За відсутностітехнічноїможливостіподанняповідомлення про прийняттяпрацівника на роботу засобамиелектронногозв'язку в електроннійформі, такеповідомленняподається у формі документа на паперізгідно з додатком разом з копією в електроннійформі.

Інформація, щоміститься у повідомленні про прийняттяпрацівника на роботу, вноситься до реєструстрахувальників та реєструзастрахованихосібвідповідно до Закону «Про збір та облікєдиноговнеску на загальнообов'язковедержавнесоціальнестрахування».

        До речі, внесені у ПКМУ № 413 від 17.06.2015 року зміни, унеможливлюютьоформлення «заднім числом» цивільно - правовихдоговорів, до яких, буває,вдаютьсяокремінедобросовісніроботодавці.

Головнийдержавнийінспектор

УправлінняДержпраці у Полтавській

областіЛідіяТіхонова

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь