Краснолуцька громада
Полтавська область, Миргородський район

«Полтавщина готова до нової хвилі COVID-19», – Дмитро Лунін

Дата: 10.01.2022 09:30
Кількість переглядів: 386

Рада національної безпеки й оборони України прогнозує в лютому нову хвилю коронавірусу через поширення штаму «Омікрон». Про це під час брифінгу розповівт.в.о. голови Полтавської облдержадміністрації Дмитро Лунін.

«Маємо завдання змоделювати «ковідну» мережу області, щоб у разі критичної ситуації ми могли швидко збільшити потужності: розгорнути додатковілікарні або ліжка у тих лікарнях, де є «ковідні» відділення. Полтавщина готова до нової хвилі COVID-19. Кожний житель Полтавщини може бути впевнений, що отримає гідну медичну допомогу, якщо захворіє на COVID-19», – наголосив Дмитро Лунін.

Він також додав, що доручив учергове перевірити медзаклади області на дотримання протипожежної безпеки, оскільки в них розташована значна кількість кисневого устаткування – понад 2,3 тисячі ліжок, обладнаних киснем. Зараз робочігрупи з представників ДСНС, Держпраці та ОДА перевіряють медичні заклади.

Заступник директора Департаменту охорони здоров’я Полтавської облдержадміністрації Юрій Курилко наголосив, що захворювання на COVID-19 зараз має всі ознаки сезонного.

«Нині на Полтавщині продовжують лікування від COVID-19 понад 4 тисячі осіб. У пікові періоди їхня кількість сягала 20 тисяч, тобто у 5 разів більше. Це свідчить про те, що ці захворювання є сезонними», – зазначив Юрій Курилко.


Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь