Краснолуцька громада
Полтавська область, Миргородський район

РУТИННА ВАКЦИНАЦІЯ: МІФИ та ПРАВДА

Дата: 10.12.2021 13:54
Кількість переглядів: 601

Попри COVID-19, рутинну вакцинацію ніхто не відміняв. Обов’язкова імунізація в Україні, яку починають робити з першого дня життя, передбачає вакцинацію проти 10 інфекційних захворювань: туберкульозу, кашлюку, дифтерії, правцю, поліомієліту, гемофільної інфекції, гепатиту В, кору, краснухи, паротиту.

Також є щеплення, що не входять в «обов’язковий» перелік (тобто ті, які не покриваються із державного бюджету), проте вони рекомендовані та є дуже важливими, адже захищають від інших не менш небезпечних хвороб. До рекомендованих входять щеплення проти ротавірусної, менінгококової та пневмококової інфекцій, а також проти гепатиту А, папіломавірусу, вітряної віспи та грипу. Наприклад, щеплення проти менінгококової, пневмококової, ротавірусної інфекцій входять у національні календарі вакцинації багатьох країн. Такі вакцини можна придбати за власний кошт в аптеці або зробити щеплення у приватній клініці. Зараз в Україні почастішали випадки закупівлі вакцин для проведення додаткових рекомендованих щеплень у громадах за кошт місцевих бюджетів.

Тривожна статистика свідчить про те, що в Україні під час пандемії знизилась кількість рутинної імунізації серед дитячого та дорослого населення. За даними МОЗ, станом на 1 липня цього року лише 38,2% дітей до 1 року вакцинували від кашлюка, дифтерії й правця, а від поліомієліту щеплено 39,6% дітей до 1 року, 37,9% – у 18 місяців, 38% – у 6 років. Випадок цього небезпечного захворювання нещодавно зафіксовано на Рівненщині. Слід знати та усвідомлювати, що пандемія COVID-19 у жодному випадку не є перешкодою до введення інших вакцин.

А будь-які переривання планової імунізації, навіть на короткий період, призведуть до підвищення ймовірності спалахів вакцинокерованих інфекцій.


Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь