A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснолуцька громада
Полтавська область, Миргородський район

Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко закликав людей, які вже отримали першу дозу вакцини проти COVID-19, не зволікати з другим щепленням.

Дата: 25.11.2021 13:59
Кількість переглядів: 342

“Найкращий захист ви матимете через 14 днів після того, як отримаєте другу дозу. Тому важливо не зволікати та зробити її яко мога скоріше. Мінімально можливі інтервали для вакцин: Pfizer – 21 день, Moderna – 28 днів, CoronaVac – 14 днів, AstraZeneca – 28 днів”, – зазначив Віктор Ляшко (ViktorLiashko) на брифінгу щодо ситуації із COVID-19 у середу в Києві.

За даними електронної системи охорони здоров’я України за попередні три місяці, люди, які отримали дві дози антиковідної вакцини, мають у 5 разів нижчий ризик госпіталізації та у майже 9 разів нижчий ризик померти від COVID-19.

Нагадаємо, якщо ви пропустили дату другого щеплення, слід зробитице за першої нагоди. Друга доза вакцинипроти COVID-19, введена раніше або пізніше рекомендованного інтервалу, зараховується до повного курсу вакцинації.

Отримати другу дозу вакцини можна в будь-якому пункті чи центрі вакцинації в будь-якому куточку України, незалежно від того, де виробили перше щеплення. Просто перевірте, чи є у цьому пункті чи центрі потрібна вам вакцина.

В Україні, як і в багатьох інших країнах, у певних випадках можна комбінувати різні вакцини проти COVID-19.

Звичайно, найкраще використовувати одну й ту саму вакцину як для першого, так і для другого щеплення. Втім, якщо та сама вакцина недоступна або на першу дозу сталася важка реакція, можна щепитися за такою схемою: 1-ша доза – Astra Zeneca, 2-га – Comirnaty чи Moderna ;або 1-ша доза – Comirnaty чи Moderna, 2-га – Moderna чи Comirnaty.

Запишіться на щеплення та захистіть себе. Список та контакти центрів та пунктів вакцинації на https://vaccination.covid19.gov.ua/listабо за телефоном 0 800 60 20 19.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь