A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснолуцька громада
Полтавська область, Миргородський район

«Летальних випадків можна було уникнути, якби пацієнти мали щеплення хоча б однією дозою», – Віктор Лисак

Дата: 23.11.2021 11:04
Кількість переглядів: 292

Про це директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА зауважив на нараді 22 листопада під час розгляду питання щодо стану запобігання поширенню COVID-19 в області.

Ситуація з поширенням коронавірусної інфекції на Полтавщині залишається напруженою. Як зауважив перший заступник голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін, кожного дня фіксуємо понад 1000 випадків захворювання. Цього місяця був антирекордний показник – захворіла 1 591 особа та 64 померло. В області працює 25 лікарень, направлених на боротьбу з COVID-19.

«Щеплені двома дозами вакцини від коронавірусу незабаром зможуть отримати 1000 гривень. Це – ініціатива Президента. Програма стартує з 19 грудня. До кінця 2021 року на її реалізацію виділять 3 млрд. гривень», – зауважив Дмитро  Лунін.

«Коронавірус лишається. Пандемія в світі також. Епідеміологічна ситуація є напруженою й говорити про повну стабілізацію ситуації рано, – зауважив Віктор Лисак, – МОЗ наголошує на можливості підйому захворюваності на короткий терміну. Потрібно серйозно до до цього підходити».

За його словами, кількість хворих лишається високою – понад 1000 осіб на 100 000. Є випадки смертності. «Летальних випадків можна було б уникнути, якби пацієнти мали щеплення хоча б однією дозою, – підкреслив Віктор Лисак.

На сьогодні пацієнтами з підозрою та хворими на COVID-19 зайнято 57,4% ліжкомісць, 108 осіб знаходиться на ШВЛ. Активних дітей – 1130, із них 845 – віком від 7-17 років. 

Щодо вакцинальної кампанії, на 100 000 населення щеплено 68 156 осіб. За показниками в цьому напрямку Полтавщина займає третє місце після Києва та Київської області.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь