A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснолуцька громада
Полтавська область, Миргородський район

У Полтавській обласній дитячій лікарні споруджують холодильну кімнату для зберігання усіх видів вакцин

Дата: 22.11.2021 14:48
Кількість переглядів: 323

Полтавська область увійшла до 10 регіонів, які отримають обладнання від ЮНІСЕФ для спорудження холодильної кімнати. Про це повідомив перший заступник голови Полтавської облдерж адміністрації Дмитро Лунін.

«Так званий імунологічний центр буде на базі Полтавської обласної дитячої лікарні, де зараз зберігають вакцини в холодильниках і морозильних камерах. Але спорудження холодильної кімнати дозволить краще контролювати температуру та зберігати ще більшу кількість вакцин від будь-яких хвороб, – розповів Дмитро Лунін.

– Нині в приміщенні проводять ремонтні роботи за кошти обласного бюджету, адже для спорудження необхідні й гарна підлога, і система вентиляції, й автономнее електро живлення. Можливо, навіть буде поставлений дизельний генератор».

19 листопада делегація з ЮНІСЕФ перевіряє в Полтаві всі вимоги до холодильної кімнати і до середини грудня цього року поставить дорого вартісне обладнання (камеру) безкоштовно.

Координатор із вакцинації від COVID-19 в Полтавській області, лікар-імунолог Ольга Бастаногова розповіла про умови зберігання вакцин.

«Нині всі вакцини зберігаються на складі в холодильниках із датчиками, а холодильна кімната буде великою – 5 на 3 метри. Температура у ній становитиме від 2 до 8 градусів, усі датчики і прибори регулювання температури будуть назовні, морозильні камери розміщуватимуться окремо, – пояснила Ольга Бастаногова. – Нині в приміщенні аптеки Полтавської обласної лікарні триває ремонт, щоб докінця грудня від крити цю холодильну кімнату».

Також Ольга Бастаногова пояснила, як нині зберігають вакцини від CОVID-19 та терміни їхньої придатності.

Наприклад, вакцина Pfizer у морозильній камері при -90 градус мож зберігатися до 2023 року. У холодильнику – місяць. У Полтавській області почастиїї використовують протягом двох тижнів.

Вакцина CoronaVac теж терміном придатності до 2023 року. AstraZeneca треба використати до грудня, а Moderna надійшла в область уже розморожена і може використовуватися місяць.


Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь