A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснолуцька громада
Полтавська область, Миргородський район

«Якщо перетнемо межу 65% зайнятих ліжкомісць, область автоматично потрапить до «червоної зони», – Віктор Лисак

Дата: 16.11.2021 15:35
Кількість переглядів: 261

Про це директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА зауважив під час апаратної наради 15 листопада. За його словами, наpаpі пацієнтами з підозрою та хворими на COVID-19 зайнято 62, 8% ліжкомісць.  

«Якщо перетнемо межу 65% зайнятих ліжкомісць, область автоматично потрапить до «червоної зони». Уже зараз фактично ми знаходимося на її межі», – сказав Віктор Лисак.

«18 областей в Україні вже перебувають у «червоній зоні» епідеміологічної небезпеки, – зауважив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов, – маємо досить високий рівень госпіталізації й виявлення хворих. Це те, що нас наразі дуже  непокоїть».  

Як повідомив Віктор Лисак, за рівнем захворюваності на 100 тис населення Полтавщина має показник у 1020 осіб. Для порівняння, місто Київ – 1700-1800. Також минулого тижня в області фіксували антирекорд – 1591 випадок захворювання за добу. Це стосується й кількості летальних випадків упродовж тижня – 137. В області занедужало понад 4700 дітей. 972 лишаються активними, із них віком від 7-17 років – 710.

Щодо вакцинальної кампанії, в області зроблено понад 909 тис. щеплень. Понад 518 тис. осіб отримали 1 дозу, понад 390 тис – 2 дози. За цими показниками Полтавщина знаходиться в трійці лідерів на рівні держави. Але, на переконання Віктора Лисака, ще є багато невикористаних резервів. В області знаходиться достатня кількість вакцини: CoronaVac – понад 11 тис доз, Pfizer –  понад 16 тис, AstraZeneca  – понад 134 тис, Moderna – понад 13 тис.

Також від 9 грудня буде діяти новий наказ МОЗ із переліком визначених категорій професій, які підпадають під обов’язкове  щеплення. Зокрема, йдеться про медичних, соціальних працівників, представників органів місцевого самоврядування, т. ін.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь