A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснолуцька громада
Полтавська область, Миргородський район

У громадах області мають функціонувати робочі групи для перевірок дотримання протии епідемічних вимог

Дата: 10.11.2021 16:16
Кількість переглядів: 311

У кожній територіальній громаді невідкладно мають створити групи для проведення комісійних перевірок дотримання протии епідемічного режиму суб’єктами господарювання і громадянами. Таку рекомендацію підтримали на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичай нихситуацій.

Інспектуватимуть дотримання вимог на об’єктах торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, громадського харчування, ринках, у закладах розміщення (готелях, хостелах, кімнатах відпочинку тощо), установах, які передбачають приймання відвідувачів, закладах дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної), вищої, позашкільної освіти, їхніх гуртожитках, а також у громадських місцях.

В.о. обов’язків начальника ГУ Держпродспоживслужби у ПолтавськійобластіОлександр Овчаренко зазначив, що за 10 місяців у регіоні провели 37 712 перевірок. На 4378 об’єктахвиявленіпорушення. Ситуація не поліпшується, порушуєтьсямасковий режим та іншікарантиннівимоги. Роз’яснювальна робота і приписидієвихрезультатів не приносять, тожнапрацювалиновийбільшдієвий алгоритм – створенняробочихгруп, які бвиходили на комісійніперевірки в усіх громадах. До складу цихгрупобов’язково включать представниківполіції, Держпродспоживслужби й органівмісцевогосамоврядування. У разівиявленняпорушень члени робочихгрупскладатимутьбезпосередньо на об’єктіпротоколи про адміністративніправопорушення за статтею 44-3 КУпАП.

Крім того, регіональнакомісія з питань ТЕБ і НС рекомендувалатериторіальним громадам у разінаявностіознак, середякихкількістьвиявленихновихвипадків COVID-19 протягомостанніх семи днів на територіїгромадиперевищує 70; кількістьвиявленихновихвипадків COVID-19 протягомостанніх семи днівперевищуєкількістьвипадків за аналогічнийперіод на 50 та більшевідсотків – рішеннямимісцевихкомісій з питань ТЕБ і НС встановитидодатковіобмежувальніпротиепідемічні заходи стосовноперевезеньпасажирівавтомобільним та електричним (тролейбус) транспортом, зокремазапровадити допуск у транспорт за COVID-сертифікатами, у разінаявностінегативного ПЛР-тесту чидовідки про нещодавноперенесену хворобу.

Директор Департаменту охорониздоров’я ОДА ВікторЛисакзазначив, щоепідситуаціянині є напруженою, рівеньзахворюваностізростає. Збільшуєтьсязавантаженість ліжкомісць, забезпечених киснем.

«Сьогодніцейпоказниксягає 61,3%. До межі «червоної» зонилишилося буквально 4%. Ми перевищуємопоказник за рівнемгоспіталізації. Використаннякиснюпостійнозбільшується. Вжиттядодатковихзаходів на місцях, щоб не перейти до «червоної» зони, украйважливі. Потрібноактивізуватися й ухвалювати по кожнійтериторіїконкретнірішення, щобзменшитиризикиінфікування», – сказавВікторЛисак.

Голова Полтавськоїоблдержадміністрації Олег Синєгубов наголосив на недопущеннівідключеннявіделектропостачаннязакладівохорониздоров’яобласті.

«Відповідно до протоколуДержавноїкомісії з питань ТЕБ та НС на регіональнихкомісіяхцепитанняпотрібнопорушити, а такожрозробитиобласні та районніалгоритмизабезпеченняцихустановджерелами альтернативного електропостачання. Всімедзакладинеобхіднообладнатиальтернативнимиджереламиенергії. Регіональніпостачальники не маютьдопускативідключеннявіделектропостачаннязакладівохорониздоров’я, особливо тих, які в своємускладімаютьвідділення/палатиінтенсивноїабореанімаційноїдопомоги, а такожнадаютьдопомогупацієнтаміз COVID-19», – сказав Олег Синєгубов.

Очільникобластінаголосив, що в медичнихустановахпотрібно в тестовому режиміперевіритиальтернативніджерелаелектроживлення, щоб не виникалоперевантажень і збоїв. Особливуувагуприділитилікарням, якінадаютьдопомогухворим на COVID-19.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь