Краснолуцька громада
Полтавська область, Миргородський район

У громадах області мають функціонувати робочі групи для перевірок дотримання протии епідемічних вимог

Дата: 10.11.2021 16:16
Кількість переглядів: 339

У кожній територіальній громаді невідкладно мають створити групи для проведення комісійних перевірок дотримання протии епідемічного режиму суб’єктами господарювання і громадянами. Таку рекомендацію підтримали на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичай нихситуацій.

Інспектуватимуть дотримання вимог на об’єктах торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, громадського харчування, ринках, у закладах розміщення (готелях, хостелах, кімнатах відпочинку тощо), установах, які передбачають приймання відвідувачів, закладах дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної), вищої, позашкільної освіти, їхніх гуртожитках, а також у громадських місцях.

В.о. обов’язків начальника ГУ Держпродспоживслужби у ПолтавськійобластіОлександр Овчаренко зазначив, що за 10 місяців у регіоні провели 37 712 перевірок. На 4378 об’єктахвиявленіпорушення. Ситуація не поліпшується, порушуєтьсямасковий режим та іншікарантиннівимоги. Роз’яснювальна робота і приписидієвихрезультатів не приносять, тожнапрацювалиновийбільшдієвий алгоритм – створенняробочихгруп, які бвиходили на комісійніперевірки в усіх громадах. До складу цихгрупобов’язково включать представниківполіції, Держпродспоживслужби й органівмісцевогосамоврядування. У разівиявленняпорушень члени робочихгрупскладатимутьбезпосередньо на об’єктіпротоколи про адміністративніправопорушення за статтею 44-3 КУпАП.

Крім того, регіональнакомісія з питань ТЕБ і НС рекомендувалатериторіальним громадам у разінаявностіознак, середякихкількістьвиявленихновихвипадків COVID-19 протягомостанніх семи днів на територіїгромадиперевищує 70; кількістьвиявленихновихвипадків COVID-19 протягомостанніх семи днівперевищуєкількістьвипадків за аналогічнийперіод на 50 та більшевідсотків – рішеннямимісцевихкомісій з питань ТЕБ і НС встановитидодатковіобмежувальніпротиепідемічні заходи стосовноперевезеньпасажирівавтомобільним та електричним (тролейбус) транспортом, зокремазапровадити допуск у транспорт за COVID-сертифікатами, у разінаявностінегативного ПЛР-тесту чидовідки про нещодавноперенесену хворобу.

Директор Департаменту охорониздоров’я ОДА ВікторЛисакзазначив, щоепідситуаціянині є напруженою, рівеньзахворюваностізростає. Збільшуєтьсязавантаженість ліжкомісць, забезпечених киснем.

«Сьогодніцейпоказниксягає 61,3%. До межі «червоної» зонилишилося буквально 4%. Ми перевищуємопоказник за рівнемгоспіталізації. Використаннякиснюпостійнозбільшується. Вжиттядодатковихзаходів на місцях, щоб не перейти до «червоної» зони, украйважливі. Потрібноактивізуватися й ухвалювати по кожнійтериторіїконкретнірішення, щобзменшитиризикиінфікування», – сказавВікторЛисак.

Голова Полтавськоїоблдержадміністрації Олег Синєгубов наголосив на недопущеннівідключеннявіделектропостачаннязакладівохорониздоров’яобласті.

«Відповідно до протоколуДержавноїкомісії з питань ТЕБ та НС на регіональнихкомісіяхцепитанняпотрібнопорушити, а такожрозробитиобласні та районніалгоритмизабезпеченняцихустановджерелами альтернативного електропостачання. Всімедзакладинеобхіднообладнатиальтернативнимиджереламиенергії. Регіональніпостачальники не маютьдопускативідключеннявіделектропостачаннязакладівохорониздоров’я, особливо тих, які в своємускладімаютьвідділення/палатиінтенсивноїабореанімаційноїдопомоги, а такожнадаютьдопомогупацієнтаміз COVID-19», – сказав Олег Синєгубов.

Очільникобластінаголосив, що в медичнихустановахпотрібно в тестовому режиміперевіритиальтернативніджерелаелектроживлення, щоб не виникалоперевантажень і збоїв. Особливуувагуприділитилікарням, якінадаютьдопомогухворим на COVID-19.


Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь