A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснолуцька громада
Полтавська область, Миргородський район

Ті, хто пропустив дату введення 2-ї дози вакцини від COVID-19, мають отримати її як найшвидше

Дата: 05.11.2021 11:32
Кількість переглядів: 444

Друга доза вакцинипроти COVID-19, введена раніше або пізніше рекомендованного інтервалу, зараховується до повного курсу вакцинації без необхідності повторення його спочатку. Люди, як щепилися другою дозою з порушенням інтервалу, також можуть отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію та COVID-сертифікат. 

Міністерство охорони здоров’я України рекомендує зараз використовувати мінімальні інтервали між введенням вакцини, які встановлені інструкціями до них: 

  • CoronaVac/Sinovac — 14-28 днів
  • Comirnaty/Pfizer — 21-28 днів
  • Moderna — 28 днів
  • AstraZeneca — 4-12 тижнів

Встановлення інтервалів також ґрунтується на рекомендаціях Національної технічно їгрупи експертів із питань імуно профілактики, які враховують наявні науков ідослідження ефективності цих препаратів за різних інтервалів.

На сьогодні не визначено кінцевий найпізніший термін введення другої дози вакцин проти COVID-19, які використовують в Україні. 

У світітривають дослідження ефективності вакцин за умови збільшення чи зменшення інтервалів між дозами. Згідно з деякими з них, ефективність вакцин зізбільшення мінтервалутільки підвищується. Так, опубліковане в травні дослідження у Великій Британії показало, що після введення двох доз вакцини Comirnaty від Pfizer-BioNTech літнім людям з інтервалом у 12 тижнів  їхнійорганізмвиробляє у 3,5 раза більшеантитіл, ніж у людей, яким другу дозу ввели через 21 день. Цівисновкипідтверджує і досвідКанади, де вакцину Comirnaty вводили з інтервалом у 4 місяці.

Так чиінакше, двідозивакцини, навітьвведені з порушенням рекомендованного інтервалу, дадуть кращий захист, ніж одна. За даними Центрів з контролю та профілактики захворювань у США, люди, які отримали дві дози антиковідної вакцини, у 8 разів рідше заражаються й у 25 разів рідше зазнають госпіталізації або смерті. 

Тож, якщо вакцинуватися другою дозою в зазначену дату не вдалося, то слід зробити це за першої нагоди. 

Нагадаємо, що отримати другу дозу вакцини можна в будь-якому пункті чи центрі вакцинації в будь-якому куточку України, незалежновід того, де ви отримали першу дозу.Єдиною умовою буде наявність у цьому пункті чи центрі потрібної вам вакцини.

Список та контакти центрів т апунктів вакцинації можна знайти за посиланням — vaccination.covid19.gov.ua/listабо за телефоном 0 800 60 20 19.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь