Краснолуцька громада
Полтавська область, Миргородський район

МОЗ затвердить перелік професій, яким обов’язково треба мати щеплення від COVID-19 - протокольне рішення

Дата: 23.09.2021 08:55
Кількість переглядів: 423

В Міністерстві  охорониздоров’язатвердятьчіткийперелікпрофесій, виробництв та організацій, працівникиякихпідлягаютьобов'язковимпрофілактичнимщепленнямвід коронавірусної інфекції. До нього включать працівниківзакладівосвіти, працівниківцентральнихорганіввиконавчоївлади та їхструктурнихпідрозділів, а такожпрацівниківмісцевихдержавнихадміністрацій. 

Відповіднепротокольнерішенняприйнялисьогодні на засідання Уряду. Про цеповідомивміністрохорониздоров’яВіктор Ляшко за результатами засідання Кабміну.

"Першіпріоритетнігрупи, ті, хтовакцинувались на перших етапахкампанії, вже досягнули показниківпонад 80% охоплення - це медики, військові ЗСУ, структури МВС. Групи з 3 етапу - освітяни та держслужбовці - ще не досягли такого результату охоплення. Ми вважаємо за доцільнеприйнятижорсткерішення для убезпеченняосвітньогопроцесу та функціонуванняорганівдержавноївлади, особливо в частинінаданняадміністративнихпослуг, де відбуваєтьсятісний контакт зіспоживачами”, - коментуєміністрохорониздоров’яВіктор Ляшко. 

За оперативнимиданими станом на 19 вересняхоча б 1 дозу вакцинивід COVID-19 отрималилише 49% працівниківсфериосвіти, повністювакциновані - 39%. При цьому, для прикладу, хоча б однією дозою вакциновано 86% працівниківекстренки, 91% складу ЗСУ та 85% сил МВС. 

Міністрнаголосив, щоЄвропейський суд з прав людини у квітніцього року підтвердивположеннянаціональногозаконодавства, щообов'язковавакцинація є законною і може бути необхідною в демократичнихсуспільствах та не суперечить Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Статтею 12 Закону України “Про захистнаселеннявідінфекційних хвороб” передбачено, щопрацівникиокремихпрофесій, виробництв та організацій, діяльністьякихможепризвести до зараженняцихпрацівників та (або) поширення ними інфекційних хвороб, підлягаютьобов'язковимпрофілактичнимщепленнямпротивідповіднихінфекційних хвороб. Визначення такого перелікупрофесійналежить до повноважень МОЗ.

Зараз в Українінаявніпонад 11 млн доз різних вакцин від COVID-19  - обирайте та вакцинуйтесьякомогашвидше. Чим більше людей отримуютьщеплення, тимменшаймовірністьнастаннячервоногорівняепідемічноїбезпеки в Україні.

Дізнавайтесябільшепро заходи протидії COVID-19 за номером контакт-центру 0 800 60 20 19 та на сайті vaccination.covid19.gov.ua

Перелікцентрівмасовоївакцинації та пунктівщепленьшукайте за посиланням: list.covid19.gov.ua.

МОЗ

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь