A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснолуцька громада
Полтавська область, Миргородський район

МОЗ затвердить перелік професій, яким обов’язково треба мати щеплення від COVID-19 - протокольне рішення

Дата: 23.09.2021 08:55
Кількість переглядів: 381

В Міністерстві  охорониздоров’язатвердятьчіткийперелікпрофесій, виробництв та організацій, працівникиякихпідлягаютьобов'язковимпрофілактичнимщепленнямвід коронавірусної інфекції. До нього включать працівниківзакладівосвіти, працівниківцентральнихорганіввиконавчоївлади та їхструктурнихпідрозділів, а такожпрацівниківмісцевихдержавнихадміністрацій. 

Відповіднепротокольнерішенняприйнялисьогодні на засідання Уряду. Про цеповідомивміністрохорониздоров’яВіктор Ляшко за результатами засідання Кабміну.

"Першіпріоритетнігрупи, ті, хтовакцинувались на перших етапахкампанії, вже досягнули показниківпонад 80% охоплення - це медики, військові ЗСУ, структури МВС. Групи з 3 етапу - освітяни та держслужбовці - ще не досягли такого результату охоплення. Ми вважаємо за доцільнеприйнятижорсткерішення для убезпеченняосвітньогопроцесу та функціонуванняорганівдержавноївлади, особливо в частинінаданняадміністративнихпослуг, де відбуваєтьсятісний контакт зіспоживачами”, - коментуєміністрохорониздоров’яВіктор Ляшко. 

За оперативнимиданими станом на 19 вересняхоча б 1 дозу вакцинивід COVID-19 отрималилише 49% працівниківсфериосвіти, повністювакциновані - 39%. При цьому, для прикладу, хоча б однією дозою вакциновано 86% працівниківекстренки, 91% складу ЗСУ та 85% сил МВС. 

Міністрнаголосив, щоЄвропейський суд з прав людини у квітніцього року підтвердивположеннянаціональногозаконодавства, щообов'язковавакцинація є законною і може бути необхідною в демократичнихсуспільствах та не суперечить Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Статтею 12 Закону України “Про захистнаселеннявідінфекційних хвороб” передбачено, щопрацівникиокремихпрофесій, виробництв та організацій, діяльністьякихможепризвести до зараженняцихпрацівників та (або) поширення ними інфекційних хвороб, підлягаютьобов'язковимпрофілактичнимщепленнямпротивідповіднихінфекційних хвороб. Визначення такого перелікупрофесійналежить до повноважень МОЗ.

Зараз в Українінаявніпонад 11 млн доз різних вакцин від COVID-19  - обирайте та вакцинуйтесьякомогашвидше. Чим більше людей отримуютьщеплення, тимменшаймовірністьнастаннячервоногорівняепідемічноїбезпеки в Україні.

Дізнавайтесябільшепро заходи протидії COVID-19 за номером контакт-центру 0 800 60 20 19 та на сайті vaccination.covid19.gov.ua

Перелікцентрівмасовоївакцинації та пунктівщепленьшукайте за посиланням: list.covid19.gov.ua.

МОЗ

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь