A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснолуцька громада
Полтавська область, Миргородський район

Інноваційні ліки прямої дії на коронавірус вже в регіонах

Дата: 22.09.2021 13:25
Кількість переглядів: 418

Доставлені в Україну інноваційні ліки, а саме 20 тис.флаконів Бамланівімабу (Bamlanivimab) та 40 тис. Флаконів Етесевімабу (Etesevimab) вжерозвезені в регіони. Про це повідомив перший заступник міністра охорони здоров’я Oleksandr Komarida.

«В червні робоча прийняла рішення щодо готовності включити до протоколу лікування препарати Бамланівімаб та Етесевімаб у разі їх наявності в Україні. Сьогодні ліки вже в регіонах – відповідно оновлений протокол регулюватиме їхнє застосування. Ми вдячні американським партнерам та логістам з благодійного фонду за передачу та розвезення препаратів», - заявив Олександр Комаріда.

Ліки були доставлені в Україну 4 вересня за сприяння Посольства України в США як гуманітарний вантаж, наданий американською благодійною організацією Direct Relief. Останні домовленості щодо отримання цієї допомоги були узгоджені під час візиту Президента України Володимира Зеленського та міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка до США.

Також Наказом МОЗ від 20.09.2021 № 1979 оновлено протокол «Надання медичної допомоги для лікування коронавірусної хвороби (COVID-19)», яким передбачено можливість використання лікарських засобів Bamlanivimab та Etesevimab. Теперлікарі, які надають допомогу хворим на COVID-19, матимуть чітку інструкцію щодо того, в яких сааме випадках захворювання і як правильно застосовувати ці лікарські засоби.

Механізм їх дії полягає у блокуванні прикріплення вірусу до мембраниклітини, що унеможливлює потрапляння SARS-CoV-2 в клітини людини, що нейтралізує дію вірусу та сприяє запобіганню розвитку та лікуванню COVID-19. Діють ціліки безпосередньо на вірус – препарати зв’язуються зіспайковими білками вірусу, запобігаючи проникненню у клітину та подальшому розмноженню, прискорюють одужання хворих з коронавірусною хворобою і запобігають виникненню ускладнень та потраплянню в лікарню.

Нагадаємо, що МОЗ такожвже закупив 2784 флаконів препарату Тоцилізумаб та 14 346 упаковок Ремдесевіру.

Також читайте на сайті: https://cutt.ly/gEgUk5r

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь