Краснолуцька громада
Полтавська область, Миргородський район

Із метою широкого інформування громадян щодо запуску на онлайн-платформі Дія.Цифрова освіта Цифрограму для медичних працівників

Дата: 07.07.2021 11:24
Кількість переглядів: 1339

 

Додаток №1

Як медикам пройти тест на цифрову грамотність

 

Мінцифри та МОЗ запустили національний тест на цифрову грамотність для медиків. Про це повідомив заступник голови Полтавської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Ігор Панченко.

За його словами в умовах пандемії COVID-19 цифрові навички допоможуть медичним працівникам зробити щоденну роботу ефективнішою, а також полегшать взаємодію із пацієнтами в онлайн-режимі.

Тестують медичних працівників на професійні знання з цифрової грамотності в 6 сферах:

1. Основи комп’ютерної грамотності.

2. Інформаційна та медіаграмотність. Вміння працювати з даними.

3. Створення цифрового контенту.

4. Комунікація і взаємодія у цифровому суспільстві.

5. Безпека у цифровому середовищі.

6. Вирішення технічних проблем.

«Кожна сфера містить 5 компетенцій, таким чином, в ньому визначено 30 цифрових компетентностей, які вимірюються за 3-ма базовими та 6-ма підрівнями. Максимальна кількість балів, яку може набрати медичний працівник – 90 балів», – розповів Ігор Панченко.

Цифрограм для медиків є складовим компонентом Цифрограму, технічний компонент якого реалізований за підтримки проекту «Зміцнення громадської довіри», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Навіщо медикам Цифрограм?

1. Визначити, на якому рівні ваші цифрові навички зараз.

2. Розвинути їх до бажаного рівня (у цьому допоможуть освітні серіали на платформі https://osvita.diia.gov.ua/. Профільний для медиків: https://osvita.diia.gov.ua/courses/tsyfrovi-navychky-dla-medykiv).

3. Витрачати менше часу на заповнення документів та легко спілкуватися з колегами й пацієнтами дистанційно.

Безкоштовно скласти тест і отримати сертифікат можна на порталі Дія.Цифрова освіта: https://osvita.diia.gov.ua/digigram.

Там же ви зможете пройти:

Цифрограм 2.0;

Цифрограм для державних службовців;

Цифрограм для вчителів.

«Після завершення тестування кожен отримає електронний сертифікат і зможе вдосконалити необхідні цифрові навички. Будьте свідомими й не залишайтеся осторонь.  Проходьте тест самі та залучайте до цього своїх близьких. Допоможіть батькам, дідусям та бабусям пройти курси з підвищення цифрової грамотності на сайті Дія.Цифрова освіта. Цифрова обізнаність – це не забаганка, а вимога сьогодення», – наголосив Ігор Панченко.

Нагадаємо, що дізнатися перелік освітніх хабів, куди може завітати кожен громадянин та безкоштовно отримати доступ до сайту Дія.Цифрова освіта і пройти навчання з цифрової грамотності, можна за посиланням: https://osvita.diia.gov.ua/hubs.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь