A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснолуцька громада
Полтавська область, Миргородський район

Прес-реліз про підтримку бізнесу в період карантину

Дата: 25.01.2021 15:47
Кількість переглядів: 554

Міністерство соціальної політики України

Державна служба зайнятості

(Центральний апарат)

ПОЛТАВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ЗАЙНЯТОСТІ

 

вул. Сінна,45, м. Полтава, тел.(0532) 56-95-38,факс 56-98-45

                                               Е-mall:pcz1600@czpoltava.gov.ua Web:http://dcz.gov.ua/pol Код ЄДРПОУ 03491234

 

 

 

19 січня 2021 року          

Прес-реліз

про підтримку бізнесу в період карантину

 

Влада та служба зайнятості: підтримка бізнесу в період карантину

 

Завдяки участі в урядових проєктах з надання фінансової підтримки бізнесу в області збережено більше 25 тисяч робочих місць

 

У 2020 році Полтавський обласний центр зайнятості спільно з органами влади реалізував дві державні програми, спрямовані на фінансову підтримку бізнесу та збереження робочих місць.

Перша для роботодавців із числа суб’єктів малого та середнього підприємництва на строк зупинення (скорочення) діяльності;

Друга для суб’єктів господарювання – юридичних осіб на період здійснення обмежуваних заходів, запроваджених з метою запобігання поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Загалом сума виплаченої допомоги роботодавцям і найманим працівникам на Полтавщині перевищила 125 мільйонів гривень.

У рамках підтримки бізнесу в області з квітня 2020 року тривала активна робота з надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Упродовж 2020 року по ній ухвалено 7,9 тисячі позитивних рішень про надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину, з них 6,9 - фізичним особам-підприємцям та 950 роботодавцям для виплати 7,1 тисячі найманих працівників. Загальна сума виплаченої за минулий рік допомоги по частковому безробіттю на період карантину - 84,6 мільйона гривень.

Допомогу по частковому безробіттю отримали співробітники таких знаних в області підприємств як зокрема «Миргородкурорт» (461 працівник, сума допомоги – понад 7 мільйонів гривень), лохвицьке ПАТ «Склоприлад» (423 працівника, суцма допомоги – 1,5 мільйона гривень), кременчуцьке ТОВ «АВМ Ампер» (206 працівників, 336 тисяч гривень) тощо.

Загалом на Полтавщині завдяки виплатам по частковому безробіттю збережено понад 15 тисяч робочих місць.

У грудні минулого року запрацювала ще одна державна програма, спрямована на підтримку роботодавців і працівників під час дії карантину, відповідно до Постанови Кабінету міністрів України № 1231 від 9.12.2020 року.  Це програма надання одноразової матеріальної допомоги суб’єктам господарювання – юридичним особам для здійснення виплати найманим працівникам на період обмежувальних протиепідемічних заходів.

Так, 288 роботодавців отримали від Полтавської обласної служби зайнятості одноразову матеріальну виплату в сумі 40,6 мільйона гривень для фінансової підтримки 10,2 тисячі працівників, робочий час яких скорочений через посилення у грудні 2020-го – січні 2021-го року карантинних обмежень і запровадження локдауну.

Така допомога сприяла гарантованому збереженню близько 10 тисяч робочих місць. Із них понад 6 тисяч робочих місць - на провідних промислових підприємствах області, зокрема: ПАТ Крюківський вагонобудівний завод  (3911 осіб), ПП ВТК «Лукас» (601 особа), ПРАТ «Кременчуцький завод дорожніх машин» (535 осіб), ПрАТ «Завод «Лтава» (517 осіб), ПРАТ «Полтавський машинобудівний завод» (166 осіб) та інші.

 

 

Більше корисної інформації з питань зайнятості можна знайти за посиланнями https://pol.dcz.gov.ua/ та https://www.facebook.com/HadiachCZ/

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь